Αρκετές εκτάσεις γης, ένα σπίτι και έναν διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην τράπεζα πρόκειται να κληρονομήσει μία μαϊμού στην Ινδία.

Ο λόγος για τον Τσανμάν, μία οικόσιτη μαϊμού την οποία υιοθέτησε ένα ζευγάρι στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, στη Βόρεια Ινδία, όταν ήταν μωρό και έκτοτε τη μεγαλώνουν σαν παιδί τους.

Ο Μπράγιες Σριβαστάβα και η σύζυγός του Σαμπίστα δήλωσαν στο BBC ότι ήταν «μόνοι για πολλά χρόνια» προτού αγοράσουν τον ορφανό Τσανμάν, το 2005, προς επτά ευρώ (500 ρουπίες). Οι οικογένειές τους τούς είχαν «απορρίψει» επειδή δεν ενέκριναν τον γάμο τους – εκείνος ινδουιστής, εκείνη μουσουλμάνα – και οι ίδιοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδιά.

«Πήραμε τον Τσανμάν όταν ήταν μωρό, λιγότερο από ενός μηνός, και η μητέρα του μόλις είχε πεθάνει από ηλεκροπληξία», υποστηρίζει η Σριβαστάβα. Η μαϊμού ωστόσο δεν ολοκλήρωσε μόνο την οικογένειά τους, αλλά τούς έφερε και καλοτυχία. Η περιουσία τους σχεδόν διπλασιάστηκε από την ημέρα που ο Τσανμάν μπήκε στο σπίτι τους.

Και το ζευγάρι από την πλευρά του τού ανταποδίδει καθημερινά το καλό που τους έχει κάνει. Ο Τσανμάν ακολουθεί καθημερινά μία πολύ ισορροπημένη διατροφή: γάλα, φρούτα και αυστηρά σπιτικό φαγητό.

Το δωμάτιο του είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό προκειμένου να διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα, ενώ το 2010 «παντρεύτηκε» την εκλεκτή της καρδιάς του. Εκτοτε μοιράζονται τον ίδιο χώρο και το ζευγάρι διοργανώνει πάρτι κάθε χρόνο για την επέτειό τους.