Με δύο φθηνά γκολ ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ήττα στο παγωμένοΟλιμπίσκι του Κιέβου από την Ντνίπρο με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και πάγωσαν οι ελπίδες πρόκρισης στη φάση των 16.

Και στα δύο γκολ των Ουκρανών, η μπάλα κοντράρισε από τα σουτ των Κανκάβα, Ροτάν στους στόπερ Σαντάνα (50΄), Σιόβα (54΄) και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν ενέργεια, έπαιξαν παθητικό ποδόσφαιρο και δέχτηκαν την ήττα από μία ομάδα που έχει να παίξει επίσημο ματς από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου λόγω διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος από τον βαρύ χειμώνα.

Ο Βίτορ Περέιρα καλείται να ανεβάσει τώρα το δείκτη ψυχολογίας των παικτών του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το ματς πήρε-φωτιά. ΟΦορτούνης πραγματοποίησε σέντρα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Εζίντιο, οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όμως ο αυστριακός διαιτητής Ρόμπερτ Σεργενχόφερ έδειξε «παίζετε». Λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις ο Μήτρογλου έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο ρέφερι θεώρησε ότι ο φορ του Ολυμπιακού έσπρωξε τον Φεντορτσκούκ.​

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Περέιρα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον αυστριακό διαιτητή.

Κλειστό παιχνίδι χωρίς φάσεις έγινε στο α΄ ημίχρονο.Τόσο η Ντνίπρο όσο και ο Ολυμπιακός πρόσεξαν την άμυνα τους και δεν επέτρεψαν να απειληθούν οι γκολκίπερ Μπόικο, Ρομπέρτο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή προσπάθεια με τον Ντοσεβί ο οποίος έβαλε πλάτη τον Εζίντιο, όμως ο στόπερ Ντάγκλας έκοψε τη σέντρα του γάλλου εξτρέμ (25΄). Σουτ του Μήτρογλου δεν βρήκε στόχο (21΄) και σουτ του Μαζουάκου έξω από την περιοχή μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει ο Μπόικο (45΄).

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αποδιοργανώσουν την άμυνα του Ολυμπιακού από την αριστερή πλευρά με τη βεντέτα τους, τον Γεβγκέν Κονοπλιάνκα.

Ο Ελαμπεντελαουί με τη βοήθεια των στόπερ Σιόβα, Σαντάνα περιόρισαν τη δραστηριότητα του αριστερού εξτρέμ της Ντνίπρο. Το μόνο που κατάφερε στο α΄ ημίχρονο ήταν η σέντρα που έβγαλε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως ο Ρομπέρτο καθάρισε τη φάση (29΄).

Στο 22΄ ο ερυθρόλευκος γκολκίπερ έδειξε ότι πονάει στο πόδι.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο συνέχισε κανονικά το ματς.

ΟΒίτορ Περέιρα παρέταξε την ενδεκάδα της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος πάσες στο πρώτο 45λεπτο και δεν μπόρεσε να γίνει κυρίαρχος του αγώνα.

Στο β΄ ημίχρονο ο προπονητής της Ντνίπρο, Μίρον Μάρκεβιτς έριξε στο ματς τον Κάλινιτς.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί και μέσα σε τέσσερα λεπτά σημείωσαν δύο τυχερά γκολ. Στο 50΄, ο Ζουζούλια έστρωσε στον Κανκάκα ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ η μπάλα χτύπησε στον Σαντάνα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε στη γωνία του Ρομπέρο ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ (1-0). Ο Ροτάν με φάουλ στο 54΄ σημείωσε το 2-0, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στον Σιόβα!

Ο Περέιρα απέσυρε από το ματς τους Ντομίνγκες, Σαντάνα και χρησιμοποίησε τους Φορτούνη, Μιλιβόγεβιτς (57΄). Η τρίτη αλλαγή έγινε στο 71΄ (Ντουρμάζ αντί Ντοσεβί). Οι Πειραιώτες είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως ήταν φλύαροι στην επίθεση.

Κίτρινη κάρτα: Μπέζους, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Φεντορτσκούκ, Σαντάνα, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης. Ο τελευταίος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τη ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης την ερχόμενη Πέμπτη.

ΝTNIΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Λούτσκεβιτς, Ντάγκας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Κανκάβα, Ροτάν, Ματέους (88΄ Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Μπέζους (46΄ Κάλινιτς), Ζουζούλια (70΄ Φεντορτσκούκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Σαντάνα (57΄ Μιλιβόγεβιτς), Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (71΄Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (57΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.