Δήλωση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την απόφασή του να μην είναι παρών στη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρει σε αυτήν τρεις είναι οι λόγοι που τον κάνουν να πιστεύει πως ο κύριος Παυλόπουλος δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση: «Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

»Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρεις λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.

»Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.

»Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.

»Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».

Στο μεταξύ από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απών θα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, λόγω βαρύτατης λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Για την κατάσταση της υγείας και για την αδυναμία του να παραστεί στην ψηφοφορία, ο βουλευτής έχει ενημερώσει εγγράφως τον γραμματεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άλλο στρατόπεδο, αυτό της υποψηφιότητας του Νίκου Αλιβιζάτου από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός. 

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι στηρίζει την απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία, προσθέτει όμως ότι κατά την προσωπική του άποψη το ΠΑΣΟΚ θα εκφραζόταν πολιτικά ορθότερα ψηφίζοντας «παρών».

Οσον αφορά τον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ για Προέδρο Προκόπη Παυλόπουλο, δηλώνει ότι τον συνδέει μαζί του προσωπική και οικογενειακή φιλία, ότι έχει την καλύτερη άποψη για εκείνον και του εύχεται καλή επιτυχία για το αξίωμα που αναλαμβάνει.