Το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επαναδιατυπώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, προκειμένουν να συζητηθούν «τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός».

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, για λόγους που δεν κατανοούμε, αυτή η συνάντηση δεν έχει οριστεί ακόμη και ως εκ τούτου, ζητάμε να οριστεί άμεσα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση καταβολής των επιμισθίων στους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού.

Τέλος, ζητάει την κατάργηση διάταξης με βάση την οποία τοποθετούνται κατ’ εξαίρεση ως σχολικοί σύμβουλοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών, καθώς και να καταβληθεί άμεσα το υπόλοιπο της μισθοδοσίας σε 85 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δεν έκαναν αίτηση υπαγωγής στην κινητικότητα.