Στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου βρίσκεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακριβώς έναν μήνα από τις πρόωρες εκλογές του Μαρτίου.

Σύμφωνα με έκθεση δημόσιου φορέα, η οποία βλέπει την Τρίτη το φως της δημοσιότητας, ερευνάται πιθανή οικονομική κακοδιαχείριση στην πρωθυπουργική κατοικία. Στο στόχαστρο βρίσκεται αυτή τη φορά κυρίως η σύζυγος του Νετανιάχου, η Σάρα, στην οποία ασκείται κριτική για μικρότητες, αλλά και πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας, έπειτα από την προβολή ενός βίντεο στο οποίο ακούγεται να παραπονιέται για την «άθλια κουζίνα».

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους έλεγχοι δεν αποτελούν terra incognita για τον ισραηλινό πρωθυπουργό. Η εικόνα του πρωθυπουργού με το πούρο και το κονιάκ έχει πλήξει το προφίλ του, ενώ η συμπεριφορά της συζύγου του έχει και στο παρελθόν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων – πότε για τα ακριβά της γούστα και πότε για την κάκιστη συμπεριφορά της απέναντι στο προσωπικό.

Το ζεύγος Νετανιάχου από την πλευρά του έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για μακροχρόνιο κυνήγι μαγισσών εναντίον του.