Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές περιοχές των νομών της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στα αστικά κέντρα η εικόνα του φαινομένου εξελίσσεται και διαφοροποιείται σε σχέση με το πρωί.

Ασθενής είναι η χιονόπτωση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, χιονόνερο πέφτει στο κέντρο της Κοζάνης, ενώ στα ορεινά των νομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο πάνω από 1.400 μέτρα, σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στο κέντρο της πόλης και σε ανατολικές περιοχές πέφτουν -κατά διαστήματα- αραιές νιφάδες χιονιού. Αντίθετα, χιονοπτώσεις καταγράφονται σε άλλες περιοχές, όπως ο Χορτιάτης και το Ωραιόκαστρο.

Στον Χορτιάτη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης, όπου είχε νωρίτερα διακοπεί, λόγω χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος είχε διακοπεί η κυκλόφορία στην επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου και στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και τα οχήματα κινούνταν από εναλλακτικές διαδρομές.

Ωστόσο, με την ύφεση της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά.

Στις Σέρρες

Εντονη χιονόπτωση καταγράφεται, από νωρίς το πρωί, στον νομό Σερρών, με αποτέλεσμα οι ορεινές περιοχές να έχουν «ντυθεί» στα… άσπρα.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών-Ορεινής και Σερρών-Βροντούς, προκειμένου να τους καθαρίσουν για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, αλλά και να αποτρέψουν τυχόν αποκλεισμό των ορεινών χωριών.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και στην πόλη των Σερρών, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί -μέχρι στιγμής- προβλήματα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αρναίας (μέσω Χολομώντα) και τις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγιάς (Χονδρό Δένδρο), Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και Νεοχωρίου-Βαρβάρας.

Επίσης, στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας από 20ο έως 25ο χλμ και Aρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας από 9ο έως 25ο χλμ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από 18ο έως 28ο χλμ, στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας-Αρτας από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), στην Επαρχιακή Οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας από 10ο έως 22ο χλμ (θέση Αγ. Νικόλαος), στην Αιτωλία από την Τοπική Κοινότητα Πλατάνου μέχρι τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου (Ψηλός Σταυρός) και από την Τοπική Κοινότητα Ελατούς έως τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας, καθώς και στην Αχαϊα στην Επαρχιακή Οδό Περιστέρας-Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.