Την νέα ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα παρουσιάσουν αύριο Τετάρτη το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Οι δύο υπουργού ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα προβλέπει πως στις 100 δόσεις θα υπάγονται και ληξιπρόθεσμα χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση ρύθμισης συγχρόνως φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό των δόσεων δεν θα υπερβαίνει το 30% του βεβαιωθέντος εισοδήματος.

Βάσει της ρύθμισης το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, όπως αυτό βεβαιώθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ τα ποσά που θα υπάγονται σε αυτή θα προσαυξάνονται κατά 0,5% μηνιαίως, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση, επιβάρυνση ή ποινή.

Τέλος, σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες, θα αναστέλλεται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διατάξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών.