Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη Δευτέρα την «αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία» 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη από μαχητές που συνδέονται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και προέτρεψε για την ανεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις που μαστίζουν τη χώρα.

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές βίαιες πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων αιγύπτιων στρατιωτών στο Σινά, και οι οποίες ωθούν περαιτέρω τη συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

«Αυτή η αποτρόπαιη πράξη υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη, από τις οποίες επωφελούνται τρομοκρατικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο το οποίο δείχνει τον αποκεφαλισμό αιγύπτιων χριστιανών από μέλη αυτής της ακραίας και εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από