Σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Σούπερ Λίγκα, ο Πλατανιάς πήρε πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου απέσπασε 0-0 από την Ξάνθη στα Πηγάδια και βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρίες με τον Κλέιτον στο 10΄ και τον Καπετάνο στο 27΄ και τον Βασιλακάκη στο 33΄, καθώς ο Ολιμπά ήταν σε ετοιμότητα. Ωστόσο, ο Πλατανιάς δικαίως διαμαρτύρεται για μια φάση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν στο 6΄ ο Γουνδουλάκης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ του Μιλούνοβιτς στην αρχή της φάσης.

Πολύ χειρότερο το θέαμα στο β΄ ημίχρονο, με τον Ολιμπά να εξουδετερώνει τα φιλόδοξα σουτ του Φλίσκα (55΄), του Μπέρτου (73΄) και του Καπετάνου (81΄). Γενικά ο Γάλλος γκολκίπερ δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου, καθώς κράτησε το “μηδέν” και βοήθησε τα μέγιστα τον Πλατανιά να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας ισοπαλία μετά από επτά διαδοχικές ήττες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος, Φλίσκας, Κλέιτον – Αγκιλέρα, Ζαραδούκας

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (66΄ Γουάλας), Μπέρτος, Βασιλακάκης, Κλέιτον, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας, Βάλτερ (75΄ Ράνος), Μπέλιτς (57΄ Λουσέρο)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπα, Μαχαμάτ, Κάσιο (76΄ Γκαβιλάν), Αποστολόπουλος (85΄ Τσοντάκης), Μιλούνοβιτς, Νούνες, Γουνδουλάκης (61΄λ.τρ. Δημήτρης), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Ζαραδούκας, Τετέ.