ΗΚέρκυρα γνωρίζει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται την έδρα της. Το έκανε και χθες κόντρα στην Καλλονή (2-0) και έφτασε τα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια (πέντε νίκες – τρεις ισοπαλίες) χωρίς ήττα! Και αυτό είναι ρεκόρ για την πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Με τη νίκη αυτή, πάντως, οι γηπεδούχοι απεγκλωβίστηκαν λίγο από τις τελευταίες θέσεις.

«Ηταν ένα κομβικό παιχνίδι και θέλαμε οπωσδήποτε τους βαθμούς της νίκης» δήλωσε ο τεχνικός της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου. «Νομίζω ότι η ομάδα κυριάρχησε στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του ματς και όχι μετά την αποβολή. Στο α’ μέρος η Καλλονή έκανε μόλις μία τελική. Νομίζω ότι η νίκη μας είναι δίκαιη».

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 32′, καθώς αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δασκαλόπουλο με δεύτερη (αυστηρή) κίτρινη ο Αντέγιο, μία φάση για την οποία εξέφρασε σοβαρά παράπονα ο τεχνικός της Καλλονής Βαγγέλης Βλάχος. «Ο διαιτητής είδε αποβολή σε αυτή τη φάση και μας έβαλε αναγκαστικά στην περιοχή. Εως τότε η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο, αλλά χωρίς ευκαιρία. Δεν ξέρω πώς να το πω, γιατί μπορεί να τιμωρηθώ. Η ζωή συνεχίζεται και θα δώσουμε μάχη έως το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία».

Αυστηρή ήταν η απόφαση του Δασκαλόπουλου στο 55′ όταν έδειξε πέναλτι σε μονομαχία Αναστασιάδη – Καϊκούτ. Ο παίκτης της Κέρκυρας εκτέλεσε το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ. Ο Ντιόγκο στο 77′ σκόραρε για το τελικό 2-0.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Χουμπούτια, Ντιόγκο, Φάμπιο, Ναγιάρ (89′ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Γκαζαριάν (90′ Κόντος), Καϊκούτ (69′ Λεάλ), Μαρκόφσκι.

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (68′ Πετρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς (78′ Μίνγκας), Μανούσος, Λεοζίνιο (38′ Κριπιντίρης), Γιορέντε, Χουάνμα.