Από τον Ανθότοπο της Αρτας, χωριό που επλήγη περισσότερο από τη θεομηνία και τα νερά του Αραχθου ποταμού, ξεκίνησε σήμερα το πρωί την περιοδεία του στις πληγείσες -από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών- περιοχές του νομού, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και διευκρίνισε ότι η περιοδεία του γίνεται στο πλαίσιο της πίεσης, που ασκεί το ΚΚΕ, για την γρήγορη αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.

Δήλωσε μάλιστα πως ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις τόσο στην ελληνική Βουλή, όσο και στην Ευρωβουλή. Ο γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΔΕΗ για τη διαχείριση της υπόθεσης του φράγματος, ενώ έκρινε αναγκαία την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Στο πρόγραμμα του κ. Κουτσούμπα περιλαμβάνονται, επίσκεψη στο Νεοχώρι, συνάντηση με τον δήμαρχο και φορείς του δήμου Ν. Σκουφά, συνάντηση με τον δήμαρχο Αρτας και τον αντιπεριφερειάρχη και σύσκεψη φορέων και κατοίκων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.