«Το ενδεχόμενο ρήξης, με τους ευρωπαίους εταίρους είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, προβλέποντας ότι θα υπάρξει συμφωνία το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Φλαμπουράρης κάνει σαφές ότι «το πρόγραμμα-γέφυρα, ανεξάρτητα από ποσοστά, δεν θα περιέχει μείωση του εισοδήματος (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα) και δε θα προχωράει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Επικεντρώνει δε τον στόχο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της «φοροδιαφυγής και της διαφθοράς με την οικονομική ολιγαρχία».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει plan b, στην περίπτωση, που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά: «Η ερώτηση είναι υποθετική. Αναφέρεται στο χειρότερο δυνατόν ενδεχόμενο: τη ρήξη με τους εταίρους μας. Ωστόσο, επανειλημμένα έχουν δηλώσει ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί ότι η κυβέρνησή μας δεν επιδιώκει τη ρήξη με τους εταίρους μας, αλλά μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι δημοσιονομικά εξισορροπημένο και γι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές βρίσκοντας λύσεις σύμφωνες προς τις ιδρυτικές αρχές της: τον σεβασμό της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας, και παράλληλα το σεβασμό στους κανόνες της. Το ενδεχόμενο ρήξης, επομένως, είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο».