Με ύφος φαινομενικά απαθές, πλην όμως εμφανώς σε δύσκολη θέση, παρακολούθησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν τη δεύτερη ιερόδουλη, τη λεγόμενη «Ζαντ», να καταθέτει την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου πώς ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ την υποχρέωσε σε σοδομισμό.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν παρέκκλινε ούτε στιγμή από την υπερασπιστική του γραμμή. Κατά τη δεύτερη μέρα της δικής στη Λίλλη, όπου δικάζεται από κοινού με 13 ακόμη άτομα για «διακεκριμένη μαστροπεία», ο DSK επέμεινε ότι δεν είχε ιδέα ότι οι κοπέλες που συμμετείχαν στα «πάρτι» ήταν ιερόδουλες.

Σε κάθε περίπτωση, στα λεγόμενα της Ζαντ «περί μίας στιγμής κάθε άλλο παρά ευχάριστης», για την οποία ουδέποτε ρωτήθηκε – γεγονός που κατά τη γνώμη της αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε την ιδιότητά της – ο Στρος Καν δεν θα μπορούσε παρά να ζητήσει συγγνώμη.

Μεταξύ πολλών άλλων που ανέφερε στην κατάθεσή της την Τετάρτη, – όπως ότι πληρώθηκε 500 ευρώ για να γίνει το «παιχνιδάκι» του Στρος Καν – η 40χρονη Βελγίδα στάθηκε περισσότερο σε μία «βάρβαρη σεξουαλική πράξη». Το περιστατικό, υποστήριξε, έλαβε χώρα σε ένα ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, το φθινόπωρο του 2009, όπου πήγαν μαζί με το αυτοκίνητό της, φεύγοντας από ένα σεξ κλαμπ.

«Υπήρχε μία στιγμή κάθε άλλο παρά ευχάριστη», δήλωσε η Ζαντ ξεσπώντας σε κλάματα. «Εάν με είχε ρωτήσει, θα έλεγα όχι. Δεν μου άρεσε αυτό», συνέχισε υπονοώντας ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ την υποχρέωσε σε πρωκτικό σεξ παρά τη θέλησή της.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε συγγνώμη εάν την πόνεσε. Παραδέχθηκε επίσης, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι έχει μία «πιο άγρια σεξουαλικότητα από τον μέσο άνδρα». Τόνισε ωστόσο ότι δεν γνώριζε πως «η Ζαντ είχε αντίρρηση» και επανέλαβε ασφαλώς ότι δεν γνώριζε πως ήταν ιερόδουλη.

Η Ζαντ από την πλευρά της επέμεινε ότι ο Στρος Καν γνώριζε. Οχι μόνο διότι την αντιμετώπισε ως αντικείμενο – «εκτός, εάν νομίζει ότι βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από τους υπολοίπους και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», όπως κατέθεσε. Αλλα κυρίως, διότι το είχαν συζητήσει ενόσω πήγαιναν στο ξενοδοχείο και εκείνη του κατέστησε σαφές ότι εργαζόταν σε σεξ κλαμπ.

Ο άλλοτε επίδοξος πρόεδρος της Γαλλίας είχε μία απάντηση και γι’ αυτό. Σε γενικές γραμμές, υποστήριξε, σε αυτά τα κλαμπ δεν υπάρχουν «τόσες πολλές ιερόδουλες». «Είναι σαν τα χελιδονόψαρα. Υπάρχουν, αλλά δεν τα βλέπεις συχνά».