«Για όσο ζω, δεν θα επιτρέψω να θεωρείται φυσιολογική αυτή η συμφορά». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Κάιλα Μίλερ, μια Αμερικανίδα η οποία το 2012, στην ηλικία των 24 ετών, επέλεξε να εγκαταλείψει τη χώρα της και να μεταβεί στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας για να συνδράμει στην ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων σύρων προσφύγων από τη «συμφορά» του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα τους. Χθες, τόσο οι γονείς της όσο και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσαν πως η νεαρή γυναίκα, όμηρος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (IS) από τον Αύγουστο του 2013, είναι νεκρή.

Την περασμένη Παρασκευή, υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης ανέφεραν σε μήνυμά τους ότι η Μίλερ σκοτώθηκε όταν το κτίριο στο οποίο κρατούνταν στη Ράκα της Συρίας, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του IS, επλήγη από πυραύλους μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας της Ιορδανίας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι γονείς της Μίλερ έλαβαν ένα προσωπικό μήνυμα από την τρομοκρατική οργάνωση με «επιπλέον πληροφορίες». Επειτα από την εξέταση του δεύτερου αυτού μηνύματος από στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών διαπιστώθηκε πως η Κάιλα Μίλερ είναι όντως νεκρή. Οσον αφορά το πώς και το πότε έχασε τη ζωή της, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν ήταν δυνατό να καθοριστούν, απορρίπτοντας όμως τον ισχυρισμό των τζιχαντιστών.

«Ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα χρειαστεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εντοπίσουν και θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους τρομοκράτες που ευθύνονται για την αιχμαλωσία και τον θάνατο της Κάιλα» δήλωσε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα.

Μερικές ώρες αργότερα, ωστόσο, μια ομάδα χάκερ, γνωστή με το όνομα «Κυβερνοχαλιφάτο» που πρόσκειται στο IS, αφότου κατάφερε να πάρει προσωρινά τον έλεγχο του επίσημου λογαριασμού του Newsweek στο twitter, εξαπέλυσε απειλές εναντίον του αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του.