O πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, που δικάζεται σε γαλλικό δικαστήριο με την κατηγορία της μαστροπείας, αναγνώρισε σήμερα ενώπιον των δικαστών «την ευχαρίστηση της σεξουαλικής συνεύρεσης» κατά τη διάρκεια των περίφημων «ροζ πάρτι», ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για την πρακτική της χρήσης ιερόδουλων».

Ο κάποτε άκρως δημοφιλής πολιτικός άνδρας της Γαλλίας δήλωσε ότι δε διέπραξε «το παραμικρό έγκλημα», ενώ διαβεβαίωσε τους δικαστές του δε γνώριζε ότι συμμετείχαν ιερόδουλες στις συγκεντρώσεις που οργανώνονταν μεταξύ ενός συγκεκριμένου κύκλου φίλων.

«Νιώθω αποτροπιασμό για την πρακτική που συνιστά να χρησιμοποιούνται ιερόδουλες» τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ.

«Αυτό δε με ικανοποιεί, διότι μου αρέσει αυτό που συνιστά ένα πάρτι από μόνο του».

«Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στο να έχει προσωπική ζωή» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το πώς εκείνος ορίζει τα «ροζ πάρτι» στα οποία συμμετείχε, ο Στρος Καν εξήγησε ότι «επρόκειτο για βραδιές όπου ζευγάρια, μόνοι άνδρες ή μόνες γυναίκες συναντιούνταν για την ευχαρίστηση της ερωτικής συνεύρεσης, όχι για συναισθηματικούς λόγους».

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διοργανωτή των συγκεντρώσεων αυτών» προσέθεσε ο ίδιος.Ο Ντομινίκ Στρος Καν επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις όσον αφορά τη συχνότητα των συγκεντρώσεων ομαδικού σεξ.

«Υπάρχει η εντύπωση μιας φρενήρους δραστηριότητας. Δεν υπήρχε τέτοια αχαλίνωτη δραστηριότητα» είπε καταμετρώντας «4 συναντήσεις κάθε χρόνο για ένα διάστημα 2 ετών».

Μια ενάγουσα, πρώην ιερόδουλη, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δε μίλησε ποτέ «για χρήματα», «για χρέωση ή ο,τιδήποτε άλλο» με τον DSK κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που πέρασαν μαζί σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η ίδια υποστήριξε ότι την είχε προειδοποιήσει για τον εξέχοντα πελάτη της ένας επιχειρηματίας που θαύμαζε τον Στρος-Καν, ο Νταβίντ Ροκέτ, την οποία είχε προσλάβει έπειτα από μία συνάντηση για να «δει» εάν εκείνη θα μπορούσε να «ταιριάξει με αυτόν τον κύριο».

Η φωνή της έσπασε όταν, προσπαθώντας να αφηγηθεί τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αναφέρθηκε σε μια «βίαιη, αλλά συναινετική» επαφή με τον DSK.

«Το χαμόγελό του με έχει σημαδέψει από την αρχή έως το τέλος. Είχε τον αέρα της ικανοποίησης για ό,τι έκανε» σημείωσε η νεαρή γυναίκα.