Ρουκέτες έπληξαν το αρχηγείο του στρατού της Ουκρανίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας και μια κοντινή κατοικημένη περιοχή την Τρίτη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τουλάχιστον 26 νατραυματισθούν, ανάμεσά τους στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και άμαχοι, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο μιλώντας ενώπιον της Βουλής.

Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως είδε τη σορό μιας γυναίκας έπειτα από μια επίθεση με ρουκέτα στην Κραματόρσκ, μια πόλη περίπου 50 χλμ. από το μέτωπο, όπου βρίσκεται το επιχειρησιακό κέντρο συντονισμού των δυνάμεων του Κιέβου οι οποίες δρουν εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Πριν από 25 λεπτά το κεντρικό αρχηγείο της αντιτρομοκρατικής μας επιχείρησης επλήγη από μια ρουκέτα Tornado. Το αρχηγείο δέχθηκε αυτό το πλήγμα, όμως ένα δεύτερο πλήγμα έγινε εναντίον κατοικημένων περιοχών στην Κραματόρσκ», ανέφερε ο Ποροσένκο μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς.

«Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες μεταξύ των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων. Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με έναν σημαντικό αριθμό τραυματιών μεταξύ των αμάχων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πιστή στο Κίεβο τοπική αυτοδιοίκηση του Ντονέτσκ ανέφερε πως οι ρουκέτες εβλήθησαν από την περιοχή Χορλίβκα, την οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από την Κραματόρσκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην περιοχή έχει καταγραφεί ο θάνατος τουλάχιστον ενός αμάχου και ο τραυματισμός έξι προσώπων από τον βομβαρδισμό της Κραματόρσκ.