Ιδιαίτερη διάκριση για τον Γιώργο Σαμαρά στο 67ο Γκαλά που διοργάνωσε η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo. Ο έλληνας επιθετικός επιλέχθηκε για το βραβείο ανθρώπινης χειρονομίας στον αθλητισμό («Trofeo a la Gesta Humano-Deportiva»). Ο

πανηγυρισμός του έλληνα επιθετικού κατά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σέλτικ αγκαλιά με τον μικρό Τζέι (που πάσχει από σύνδρομο down) συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα στην παρουσίαση του βραβείου, αναφέρθηκε και τομήνυμα στον μικρό του φίλο και την πρόσκληση την οικογένειά του στην Βραζιλία, κατά την διάρκεια του Μουντιάλ και όταν η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Σαμαράς που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία με τη νέα του ομάδα την Αλ Χιλάλ, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση ωστόσο έστειλε τον Τζέι στην Βαρκελώνη μαζί με την οικογένειά του να παραλάβει εκ μέρους του το βραβείο!

Ο Τζέι μίλησε στην λαμπερή εκδήλωση για την σχέση του με τον Έλληνα άσο: «Σίγουρα, είμαι μεγάλος φαν της Σέλτικ και του Σαμαρά. Είναι ο

αγαπημένος μου παίκτης και ο καλύτερος φίλος μου. Μου αρέσει βέβαια και η

Μπαρτσελόνα, αλλά προτιμάω την Σέλτικ».

Έτσι, ο μικρός γνώρισε παίκτες όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Κάρλες Πουγιόλ, ενώ επισκέφτηκε και το Καμπ Νου!

ΟΑμπιντάλ μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες του μικρού Τζέι με το μήνυμα «Στο γκαλά με τον Τζέι Μπίτι, έναν μεγάλο φαν της Σέλτικ και ένα αξιαγάπητο αγόρι».

Στο πλαίσιο του γκαλά βραβεύτηκαν επίσης ο Κάρλες Πουγιόλ, o Χαβιέρ Μασεράνο, ο Ντάνι Άλβες αλλά και ο προπονητής Γιόακιμ Λεβ.