Φτάνει την Τετάρτη στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, για επαφές με την πολιτειακή, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, την δε Πέμπτη θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη για το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Καμμένος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα αφιχθούν στις 10.00 πμ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ η επίσημη υποδοχή θα γίνει στο ΓΕΕΦ, από τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Πριν το μεσημέρι, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο ΓΕΕΦ, θα ακολουθήσει συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα γίνουν και σύντομες δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος θα επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ και τον μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, αλλά και με τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας.

Το βράδυ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο υπουργός Αμυνας προς τιμήν του, στη Λέσχη Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος θα έχει το πρωί συνάντηση με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για κατάθεση στεφάνου, ενώ θα επισκεφτεί και το Στρατόπεδο «Αντ/γου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα.

Πριν το μεσημέρι της Πέμπτης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αμυνας, στην παρουσία του επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου και του ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη ΔΕΑ Νέστορα Νέστορος, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο υπουργών και ο επίσημος αποχαιρετισμός.

Ο κ. Καμμένος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.