Η νέα εποχή και η κοινωνία απαιτούν από εμάς, τις τράπεζες, να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα την κοινωνική αποταμίευση χωρίς στεγανά και ιδιοτελείς επιδιώξεις, να χρηματοδοτούμε σταθερά την οικονομία, την καινοτομία και την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, κατανόηση και ευελιξία τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των πελατών μας, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους» αναφέρει ο νέος πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης σε επιστολή του στο προσωπικό της Eurobank.

«Ζούμε σε δύσκολες εποχές και προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε σύντομα η χώρα μας να εξέλθει επιτυχώς από το σημερινό αδιέξοδο, τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που οδηγούν την οικονομία σε στασιμότητα, που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και αναταραχή στις αγορές. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να θωρακίσουμε και να προετοιμάσουμε την Τράπεζα ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις τρέχουσες προκλήσεις» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Καραμούζης.

Ο νέος πρόεδρος της Eurobank, στην επιστολή του εκφράζει την προσωπική του δέσμευση στη συνδιαμόρφωση με όλo το προσωπικό του Ομίλου «για ελπιδοφόρο αύριο, για να υλοποιήσουμε μαζί το όραμα και το σχέδιο μιας Τράπεζας ανθρώπινης, ιδιωτικής, δημιουργικής, αποτελεσματικής, πελατοκεντρικής και κερδοφόρας, με ηγετική παρουσία στην Ελλάδα, Τράπεζα πρώτης επιλογής του προσωπικού, των πελατών και των επενδυτών, Τράπεζα που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την αναγνώριση και την εκτίμηση των αγορών, των μετόχων και της κοινωνίας».

Επισημαίνει ότι σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια, η Eurobank έχει τη στήριξη των μετόχων και βέβαια της Fairfax Holdings και του προέδρου της Prem Watsa, που πρόσφατα δήλωσε ξανά ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της τράπεζας.

«Στο σύγχρονο εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής τραπεζική παρουσία με την κοινωνία απέναντι, με τους πολίτες καχύποπτους για τις προθέσεις μας, χωρίς αναγνώριση του οικονομικού ρόλου μας, με τους μετόχους αβέβαιους για το μέλλον και τις προοπτικές μας και με το προσωπικό δυσαρεστημένο και αμέτοχο στις εξελίξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καραμούζης.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να χτίζουμε ισχυρότερους δεσμούς με την πελατεία μας, το προσωπικό μας, την κοινωνία που αγωνιά για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Η νέα πορεία της Τράπεζας είναι υπόθεση συλλογική, όπως συλλογική θα είναι και η ηθική και υλική αναγνώριση της επιτυχίας μας» καταλήγει η επιστολή.