Να μην παίξει η κυβέρνηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας κορώνα γράμματα, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας απόψε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι το κόμμα του θα σταθεί σύμμαχος στην κυβέρνηση αν προχωρήσει σε άμεση συμφωνία με τους εταίρους με ελάχιστα προαπαιτούμενα ώστε να μην μείνει ξεκρέμαστη η χώρα και η οικονομία μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αν προχωρήσει σε συμφωνία για τέλος της λιτότητας με μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση των τόκων και διευθέτηση του χρέους και αν φέρει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα μετατρέψει τη χώρα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Η αναφορά ωστόσο του κ. Θεοχάρη στους κινδύνους για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ που ζήτησε να μην αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων όλοι εκείνοι που τους είχαν πάρει παραμάσχαλα οι εργολάβοι και τους πρόβαλαν.

«Τελειώστε αυτό το παραμύθι διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι ψάχνουν τη λύση, μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Εμείς δουλειές εργολάβων δεν έχουμε πάρει», είπε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Το κόμμα μας θα στηρίξει ενεργά όποια απόφαση είναι στην κατεύθυνση της διαφάνειας ή είναι κατά της διαφθοράς ή κατά των εργολάβων ή για να σταματήσουν τα θαλασσοδάνεια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και ζήτησε να σταματήσει η λάσπη ότι το Ποτάμι είναι κόμμα των εργολάβων.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι η εποχή των τρυφερών ενσταντανέ στην ταράτσα της καγκελαρίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πρόσθεσε ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές γιατί σήμερα η Ελλάδα κυβερνάται από δύο κόμματα που ανδρώθηκαν την περίοδο της κρίσης».

Ο λαός απαιτεί νέο ήθος δικαιοσύνης και ακεραιότητα στην πολιτική και αυτή η απαίτηση θα αφανίσει όποιον τολμήσει να σταθεί απέναντί της, είπε ο κ. Νικολόπουλος.

«Αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια να ξεφύγει από την υποτελή στάση που χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν παρέλειψε πάντως να σημειώσει ότι το κόμμα του το χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων όσο και στο μεταναστευτικό, ωστόσο, όπως τόνισε, μας ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν μπροστά στην λαϊκή απαίτηση να ξεκολλήσουμε τη χώρα από το βάρος του Μνημονίου.