Μετά από ένα εξαιρετικό ματς στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 24′, λόγω αποβολής του Γκέντσογλου, είχαν για σκορερ τους Μπόε-Καν (23′), Τζίλας (31′), Γκορκς (36′), ενώ για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Μακρής (33′), Μερεμπασβίλι (68′).

Απέναντι στον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων, ο Εργοτέλης πήρε από την αρχή των πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε για το γκολ και το πέτυχε στο 23′, όταν σε φάση διαρκείας είχε αρχικά δοκάρι με τον Τζίλας και στην εξέλιξη, ο Λυκογιάννης γύρισε από δεξιά την μπάλα και ο Μπόε-Καν την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Γκέντσογλου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα σε αντίπαλο εκτός φάσης.

Στο 31′ ο Εργοτέλης πέτυχε και δεύτερο γκολ, μετά από ωραία συνεργασία των Γιουσούφ, Ούλα και με εκτελεστή τον Τζίλας.

Δύο λεπτά αργότερα (33′) ο ΟΦΗ μείωσε, όταν ο Μακρής σούταρε και η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Σαράνοφ, αλλά στο 36′ ο Εργοτέλης ανέβασε πάλι τον δείκτη του σκορ με κεφαλιά του Γκορκς μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλέ.

Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του. Έτσι, στο 51′ έχασε ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο, στο 56′ ο Κουτσιανικούλης είχε σουτ στο δοκάρι και στο 68′ μείωσε σε 3-2 με ατομική ενέργεια και πλασέ του Μερεμπασβίλι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση για την ισοφάριση.

Στο 74′ το σουτ του Μερεμπασβίλι πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 75′ ο Κουτσιανικούλης βγήκε μόνος με τον Σαράνοφ, αλλά απέτυχε να τον νικήσει, στο 83′ ο Σαράνοφ με υπερένταση διόρθωσε το λάθος των αμυντικών του και στο 90′ το μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς πήγε στο δοκάρι. Μοιραία παρέμεινε το 3-2, με τον Εργοτέλη να παίρνει μία δύσκολη αλλά κρίσιμη για τη συνέχεια νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 24′ Γκέντσογλου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαντί, Σαράνοφ, Λυκογιάννης – Μερεμπασβίλι, Μαραθιανός, Διαμιανάκης, Φαζός, Κάλαϊτζιτς

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης, Γκορκς, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Μπόε-Καν, Γιουσούφ (43′ Κοζορώνης), Καλέ (61′ Χαντί), Ούλα, Τζίλας (77′ Σολάρι).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (39′ Μαραθιανός), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (57′ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.