Η γαλλική αστυνομία επέβαλε προσωρινά απαγόρευση στα εξωτερικά γυρίσματα ταινιών δράσης στο Παρίσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου.

Αξιωματικοί της αστυνομίας φοβούνται ότι «οι ηθοποιοί που φορούν στολή θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών», στον απόηχο της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους.

Η γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί αγαπημένο τόπο γυρισμάτων για εκατοντάδες κινηματογραφιστές.

Ωστόσο, σκηνές ανθρωποκυνηγητού μέσα στην πόλη, όπως αυτή έξω από το μουσείο του Λούβρου στην ταινία «Lucy» του Λικ Μπεσόν, μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν.

«Υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις σκηνές δράσης, καθώς οι ηθοποιοί με στολή θα μπορούσαν να είναι στόχοι τρομοκρατών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press η Σιλβί Μπαρνό, αξιωματούχος της αστυνομίας υπεύθυνη για τη χορήγηση αδειών για εξωτερικά γυρίσματα στο Παρίσι.

«Επίσης, οι ηθοποιοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητη περιόδου», πρόσθεσε.

Η Μπαρνό δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτοί οι οι περιορισμοί.

Επιπλέον, απαγορεύονται σκηνές σε θρησκευτικούς χώρους ή σχολεία βάσει των σχεδίων ασφαλείας έκτακτης ανάγκης.

Πολλές παραγωγές έχουν ήδη εμποδιστεί, όπως αυτή της ταινίας «Flics Tout Simplement» («Απλά μπάτσοι»), η οποία περιλαμβάνει μια σκηνή καταδίωξης έξω από ένα σχολείο.