Ο κίνδυνος του υποβιβασμού της Ντόρτμουντ υπάρχει και, μάλιστα, έγινε ακόμη πιο υπαρκτός μετά την νέα εντός έδρας ήττα από την Άουγκσμπουργκ. Παρά τη δυσχερέστατη θέση που βρίσκεται η ομάδα της Βεστφαλίας, ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ επιμένει πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Η 11η ήττα σε 19 ματς για τους φιναλίστ του τελικού του Champions League του 2013, ανάγκασε αρκετούς παίκτες να απολογηθούν προς τους οπαδούς της ομάδας μετά τον αγώνα με την Άουγκσμπουργκ. Ο Κλοπ, που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το 2008, επιμένει πως δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο της παραίτησης στην παρούσα χρονική περίοδο.

«Η παραίτηση δεν υπήρχε καν στο μυαλό μου την Τετάρτη, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο Κλοπ, ο οποίος βρίσκεται κάτω από μεγαλύτερη πίεση μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, την Τετάρτη.

«Το γεγονός ότι τα νεύρα παίζουν σημαντικό ρόλο σε μία τέτοια κατάσταση είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Πρέπει, όμως, να αλλάξουμε δρόμο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να δώσουμε στα παιδιά την χαμένη τους πίστη. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε συνέχεια, αλλά ξεκάθαρα δεν είναι αρκετό».

Μέσα σε όλα η Ντόρτμουντ θα χάσει για τουλάχιστον 1.5 μήνα και τον Κέβιν Γκροσκρόιτς, ο οποίος υπέστη θλάση στη διάρκεια του αγώνα της 19ης αγωνιστικής και να προστεθεί στη λίστα των υπόλοιπων τραυματιών, Γκιντογκάν, Ντουρμ και Πίστσεκ.