Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται 55χρονος, που ήδη προφυλακίστηκε.

Συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, καθώς σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Τρικάλων για παρόμοια υπόθεση.

Οπως προέκυψε από ψηφιακή ανάλυση, ο 55χρονος -που εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας σε συστήματα ασφαλείας τραπεζών- επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι απέστειλε στο εξωτερικό, μέσω κούριερ, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των ΗΠΑ (ICE) ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνες στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Σε έρευνα στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, εντοπίστηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους άνω των 3,5 Gigabyte.