Συνέχεια στην ανοδική πορεία του 2014 καταγράφει η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ο Ιανουάριος έκλεισε με αύξηση της τάξεως του 27,95%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, με την επιβατική κίνηση να ανέρχεται συνολικά σε 975 χιλιάδες.
Οι επιβάτες εσωτερικού (Ελληνες και ξένοι) συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+43,9%), ενώ και οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 19,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες ενισχύθηκαν κατά 28%, ενώ και τα ταξίδια στο εσωτερικό (λόγω και των εκλογών) ενισχύθηκαν κατά +51%.
Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός συνεχίζει να προσελκύει ξένους τουρίστες, οι οποίοι σε σχέση με πέρυσι τον Ιανουάριο, ήταν αυξημένοι κατά 32%.
Την ίδια στιγμή, οι πτήσεις προς το ΔΑΑ στη διάρκεια του Ιανουαρίου ανήλθαν σε 10.749, σημειώνονταςάνοδο της τάξης του 17,1%. Πρόκειται για εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το τρέχον χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά, κατά +15,9% και +18,0%, αντίστοιχα.
Η Blue Air

Ηδη, από τις 19 Ιανουαρίου ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρνακα, η ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air. Η εταιρεία σε πρώτη φάση εκτελεί από την Αθήνα προς τη Λάρνακα 7 δρομολόγια την εβδομάδα (με τις τιμές των εισιτηρίων απλής μετάβασης να ξεκινούν από τα 29,99 ευρώ), τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σε 10 την καλοκαιρινή περίοδο.

Η ρουμανική εταιρεία, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί της την Τρίτη στην Αθήνα, έσπευσε να επωφεληθεί από το κενό που άφησε στην αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο, η διακοπή των δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών στις 9 Ιανουαρίου. Μόνο στη γραμμή Αθήνα –Λάρνακα διακινούνται ετησίως πάνω από 600.000 επιβάτες.

Στα σχέδια των υπευθύνων της Blue Air, που διαθέτει ένα στόλο 11 αεροσκαφών (Boeing 737-300/400/500), είναι και η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Τελ Αβίβ.