Να παρατείνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει προς τη Ρωσία έως τον Δεκέμβριο του 2015 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επεκτείνει μέχρι το τέλος του έτους το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί σε δεκάδες Ρώσους και Ουκρανούς φιλορώσους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.

Το σχέδιο απόφασης προετοιμάστηκε ενόψει του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ που θα συγκληθεί την Πέμπτη.

Την Τρίτη οι ηγέτες της ΕΕ είχαν ζητήσει από τους υπουργούς Εξωτερικών τους να εξετάσουν ενδεχόμενες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση σε μια επίθεση ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και μετά την ανακοίνωση του Κιέβου πως 30 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια βομβαρδισμών του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση λιμανιού της Μαριούπολης από φιλορώσους αντάρτες.

Σε μια σπάνια κοινή δήλωση, οι 28 ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν ανησυχία για την επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και καταδικάζουν τους φόνους αμάχων κατά τον «τυφλό βομβαρδισμό» της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από