Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών».

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, σύζυγος του υφυπουργού Θοδωρή Δρίτσα, ήταν υπεύθυνη του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και από την Τρίτη, είναι αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Περιγράφοντας την απαράδεκτη πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους μετανάστες η προηγούμενη κυβέρνηση η Χριστοδουλοπούλου τονίζει ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, «ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ. Πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ».

Σχετικά με τους πρόσφυγες από τη Συρία και κυρίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, υποστηρίζει ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν φιλοξενία και πρόνοια, ωστόσο, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα.

«Είμαστε δεσμευμένοι από τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και καθεστώτος επικουρικής προστασίας, όπως και για χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων» επισημαίνει η ίδια αναφέροντας ότι μετά την κινητοποίηση των σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα η τότε κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την επιτάχυνση των διαδικασιών παρέχοντας άσυλο ανά 10 άτομα, ημερησίως.

Για την έλλειψη δομών που προβλέπονται από τις συνθήκες για τη φιλοξενία των προσφύγων αλλά είναι τύπου «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στη χώρα μας, η Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει υλοποιώντας το πρόγραμμά του να πει: «Αμυγδαλέζα, τέλος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από