Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

«Δεν θα πουλήσουμε την πλειοψηφία των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά. Η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Δρίτσας.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, και πριν την ορκωμοσία της κυβέρνησης, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου είχε περάσει ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Ξιαολί για να επιδώσει στον Αλέξη Τσίπρα επιστολή του πρωθυπουργού της Κίνας με την οποία τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Κίνα στις σχέσεις της με τη χώρα μας και την προοπτική ενίσχυσής τους.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προκρίνει πέρυσι την κινεζική Cosco και τέσσερις ακόμη «μνηστήρες» ως πιθανούς αγοραστές του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που συμφωνήθηκε με τους δανειστές της.

Δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του μεριδίου αναμένονταν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Θοδωρής Δρίτσας προσερχόμενος στην ορκωμοσία. Ο κ. Δρίτσας εξήγησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ή η καινούργια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Δρίτσας είχε μιλήσει για επανεξέταση της συμφωνίας με την κινεζική Cosco, χωρίς και εκείνος να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.