«Λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ», την οποία χρησιμοποιούν οι Δυτικοί για να «περιορίσουν» τη χώρα του, χαρακτήρισε τον ουκρανικό στρατό ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα.

«Ποιος πολεμά (στην ανατολική Ουκρανία); Υπάρχουν επίσημες μεραρχίες των (ουκρανικών) ενόπλων δυνάμεων, αλλά σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν τα αυτοαποκαλούμενα τάγματα εθελοντών εθνικιστών. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για έναν στρατό, αλλά για μια λεγεώνα των ξένων και σε αυτή την περίπτωση μια λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ, που δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ουκρανίας», κατήγγειλε ο Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη.
«Πρόκειται για έναν άλλο γεωπολιτικό στόχο: τον περιορισμό της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου αρνείται μια πολιτική λύση στη βία στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που η κατάσταση οξύνεται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. «Δυστυχώς, οι ουκρανικές αρχές αρνούνται μια ειρηνική λύση, δεν θέλουν (να καταβάλουν) πολιτικές προσπάθειες», υπογράμμισε.

Σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού» η χώρα

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από όλες τις επαρχίες της Ουκρανίας να τεθούν σε υψηλό συναγερμό, καθώς αναμένεται να ενταθούν οι συγκρούσεις στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και κατάσταση υψηλού συναγερμού σε όλη τη χώρα», ανέφερε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από