Στη δέσμευση ότι θα εξαπολύσουν επίθεση σε όλη την περιφέρεια του Ντονέτσκ, μέρος της οποίας ελέγχει ο ουκρανικός στρατός, προχώρησε την Παρασκευή ο ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας.

«Δεν θα υπάρξουν πλέον από την πλευρά μας απόπειρες να μιλήσουμε για εκεχειρία», με τις ουκρανικές Αρχές, δήλωσε ο «πρόεδρος» της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ιντερφάξ και Ρία Νόβοστι. «Θα εξαπολύσουμε επίθεση σε όλη την περιφέρεια του Ντονέτσκ», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία από την πλευρά της κατηγόρησε την Παρασκευή, την επομένη της αποχώρησης του ουκρανικού στρατού από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ έπειτα από πολλούς μήνες μαχών, «ρωσικές ομάδες» ότι έχουν περάσει στην επίθεση στις φιλορωσικές ανατολικές περιοχές της χώρας. 

«Ρωσικές τρομοκρατικές ομάδες παραβίασαν όλες τις συμφωνίες (...), περνούν στην επίθεση σε όλη τη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό πως η ΕΕ θα συζητήσει την Τρίτη την αύξηση της έκτακτης βοήθειάς της προς την Ουκρανία μέχρι τα 2,5 δισ. ευρώ, πάνω από το 1,8 εκατ. ευρώ που είχε ήδη προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν την αύξηση του ποσού κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Τα μεσοπρόθεσμα δάνεια θα είναι για φέτος και για την επόμενη χρονιά και πιθανόν να δοθούν σε τρεις ή περισσότερες δόσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από