«Η Ελλάδα αποκλείεται αυτομάτως από το κοσμογονικό πακέτο ρευστότητας Ντράγκι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας τη συνέντευξη του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρουφάκη στα «ΝΕΑ», ο οποίος δήλωσε ότισε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πληρώσει στην ΕΚΤ τα ομόλογα ύψους 7,5 δις ευρώ που λήγουν το καλοκαίρι.

«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αποκλείεται αυτομάτως από το κοσμογονικό πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, αφού η αποπληρωμή των ομολόγων μιας χώρας, αποτελεί απαράβατο όρο!», αναφέρει η Μαρία Σπυράκη και προσθέτει:«κυρίως συνεπάγεται όχι μόνο ασφυξία ρευστότητας αλλά και άμεση χρεοκοπία για την Ελλάδα μας. Οι δρόμοι που καλείται να επιλέξει ο Ελληνικός λαός είναι δύο:

Είτε κλείνουμε την αξιολόγηση άμεσα, παίρνουμε την προαιρετική πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μπαίνουμε στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και στο πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά,

Είτε η χώρα αρνείται να κλείσει την αξιολόγηση, αρνείται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και οδηγείται σε απομόνωση και άτακτη χρεοκοπία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή ανήκει στον Ελληνικό λαό!».