Τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβο και την Αλβανία, που έχει τις βάσεις του στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα φέρονται να παρακολουθούν οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ.

Καθήκον τους, όπως αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, είναι να στρατολογήσουν τζιχαντιστές από τις γραμμές των μεταναστών στην Ιταλία και να τους στείλουν στο μέτωπο, στη Συρία και το Ιράκ.

Ο πυρήνας, σύμφωνα με τις εφημερίδες, δουλεύει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και εκτός από τη στρατολόγηση, εφοδιάζει τους τζιχαντιστές που στέλνει στη Συρία, με πλαστά διαβατήρια και άλλα έγγραφα.

Τα μέλη του πυρήνα, για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις, δεν κάνουν τη στρατολόγηση στα τζαμιά, αλλά συγκεντρώνονται σε κέντρα -κυρίως σε κινεζικά μπαρ ή καφενεία- αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα ο πυρήνας έστειλε στη Συρία 59 τζιχαντιστές από την Ιταλία.

Ο υποδιευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο ντε λα Ρόκα, σε συνέντευξή του στο κανάλι News 24 δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα Τίρανα και την Πρίστινα στο πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διότι, όπως είπε, η Αλβανία και το Κόσοβο μπορεί να αποτελέσουν χώρες μετάβασης για τους ισλαμιστές τρομοκράτες και στρατολόγησης τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από