Ναυτικά μετάλλια Β’ Τάξης σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις εντοπισμού και κατάσχεσης δύο τόνων ηρωίνης επέδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο παρουσίασης του έργου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού κατά την περίοδο 2012-2014.

Οπως έγινε γνωστό, την τελευταία διετία διαλευκάνθηκαν συνολικά 1.180 υποθέσεις, πραγματοποιήθηκαν 1.460 συλλήψεις, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο τόνοι και 300 κιλά ηρωίνης, οκτώ τόνοι και 663 κιλά χασίς, καθώς και 250 κιλά και 111,3 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οπως επεσήμαναν οι επιτελείς της διεύθυνσης, οι επιτυχίες στην εξάρθρωση κυκλωμάτων και στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών κορυφώθηκαν την τελευταία χρονιά σε πρωτόγνωρα νούμερα για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά από τη στιγμή που το 2014 εντοπίστηκαν οι δύο τόνοι και τα 100 κιλά ηρωίνης, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με το πέρας της παρουσίασης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέδωσε ναυτικά μετάλλια στα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, της Διοίκησης Ασφαλείας, του Τμήματος Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

«Θα ήθελα να πω, ξεκαθαρίζοντας σε ορισμένους που το μόνο που επιχειρούν είναι να προσβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού, ότι ορισμένοι τέτοιου είδους απολογισμοί δεν έχουν σχέση με το προεκλογικό κλίμα. Αλλωστε, πριν από τα Χριστούγεννα παρουσιάσαμε τον απολογισμό δράσης για την αντιμετώπιση των λαθραίων τσιγάρων» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μία υπερπροσπάθεια από τα στελέχη του Λιμενικού στην αντιμετώπιση των οργανωμένων μορφών εγκλήματος. «Τα ναρκωτικά αποτελούν μία από τις στοχεύσεις αυτής της κυβέρνησης και τέθηκε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησής τους, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από εμένα και το Αρχηγείο.

Νομίζω ότι η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, απέδωσαν καρπούς. Και κάποιοι που πίστεψαν ότι η Ελλάδα της κρίσης είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, απογοητεύτηκαν οικτρά» είπε ο υπουργός.

Σημείωσε ότι «η χώρα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα που δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά, όχι μόνο στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Γι’ αυτό παίρνει συνεχώς τα εύσημα από το σύνολο του ελληνικού λαού. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις διεθνείς αρχές και να αυξήσουμε τη διεθνή συνεργασία για την πάταξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας».