Συνεχίζονται την Κυριακή οι σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως απώθησε την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών και ένα μέρος της πόλης έχει παραλύσει από τους βομβαρδισμούς.

Πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν στο κέντρο του Ντονέτσκ σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και εντάθηκαν περαιτέρω γύρω στις 06.00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.

Τα περισσότερα από τα πυρά ακούγονταν από το αεροδρόμιο, αλλά τουλάχιστον δύο φορές οβίδες έπεσαν πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου οι δημόσιες μεταφορές έπαψαν σήμερα να λειτουργούν και τα καταστήματα έκλεισαν, όπως στις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το Σάββατο, ο στρατός με τη βοήθεια τουλάχιστον δέκα αρμάτων μάχης σταμάτησε την επίθεση των ανταρτών και δημιούργησε ένα διάδρομο για την αποστολή ενισχύσεων στο αεροδρόμιο και την απομάκρυνση των θυμάτων – δύο ή τρεις νεκροί και περίπου 20 τραυματίες, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Στις μάχες πήρε μέρος τουλάχιστον ένα άρμα μάχης των ανταρτών, σύμφωνα με αναφορές της ουκρανικής πλευράς.

Οι αυτονομιστικές δημοτικές αρχές του Ντονέτσκ κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς αμάχους και πέντε τραυματίες μέσα σε 24 ώρες ενώ σύμφωνα με κατοίκους βομβαρδίζονται οι βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης.

«Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, οβίδες πετούσαν κοντά στην πολυκατοικία μας. Το πυροβολικό των ανταρτών βάλλει από μια συνοικία με κατοικίες προς το αεροδρόμιο. Το πρωί, τζάμια έσπασαν από τις εκρήξεις. Ολα σείονται. Φοβόμαστε πολύ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος του Ντονέτσκ, η οποία ζήτησε να μην αναφερθεί το επώνυμό της.