1. Kalamaki Square (Πλ. Φανερωμένης). Μετά την Αγία Παρασκευή το δεύτερο «Kalamaki» στην ευρύτερη περιοχή. Οπου «Kalamaki» δεν σημαίνει μόνο καλαμάκια, αλλά και μπέργκερ, χειροποιήτες πίτες Σκοπέλου, φωλιά πατάτας με αυγά και χοιρινό κότσι με καραμελωμένα κρεμμύδια (αυτό το τελευταίο διαφημίζεται σαν καλή σπεσιαλιτέ).

2. Uncle Chronis (Μεσογείων 248, 211 4007736). Μία από τις νεότερες δυνάμεις στο τατουάζ και το body piercing, ο Uncle Chronis, έστησε το «αρχηγείο» του στη γειτονιά όπου μεγάλωσε. Τα μέλη της ομάδας του αναλαμβάνουν πολλαπλά στυλ, ακόμη και custom σχέδια, ενώ ο ίδιος χτυπάει τατουάζ σε όλα τα ταξίδια του εξωτερικού.

3. Αλεξάνδρα (Μεσογείων 248, 210 6528410). Κατάστημα με είδη δώρων, σε μία από τις κρυμμένες γωνιές της Μεσογείων, στον πεζόδρομο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι ιδιοκτήτριες Μαρία και Φλώρα Κωνσταντοπούλου σας υποδέχονται με μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών αντικειμένων, χειροποίητα σερβίτσια, καράφες κ.ά.

4. Το βαγόνι (Σαρανταπόρου & Μέτωνος). «Συνεργατικό καφενείο» είναι το όνομα με το οποίο γνωρίζουν όλοι στην περιοχή το «Βαγόνι». Φοιτητοκατάσταση, τσίπουρο (έχει και βιολογικό, κοπιάστε) και μεζέδες στις κλασικές ψάθινες καρέκλες. Από τις 9 το πρωί ξεκινάει και περίπου στις 2 τα μεσάνυχτα κλείνει.