«Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής και για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο» είναι η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στα όσα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ περί «χρήσιμης» ψήφου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη επέμεινε πως η χώρα χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου και συγχρόνως κατήγγειλε όσους θέλουν να φιμώσουν το νέο κόμμα μη δίδοντάς του τηλεοπτικό χρόνο αλλά και «όσους θέλουν να μας λυγίσουν».

Τόνισε ότι μόνο η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλει τη συνεργασία και την πρόοδο και παρατήρησε ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του. Αντιθέτως, «το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες». Επίσης υπογράμμισε ότι «εμείς δεν θα γίνουμε πατερίτσα και παρακολούθημα κανενός για μερικές καρέκλες και οφίτσια» αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβεβαίωσε ότι πρώτο του μέλημα είναι η οικοδόμηση μιας μεταπελατειακής Ελλάδας αξιών, δικαιοσύνης και δημιουργίας με κανόνες που ισχύουν για όλους και τηρούνται από όλους και πρωτίστως το ίδιο το κράτος.

Νωρίτερα με συνέντευξή του στον Σκάι ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η αποχώρησή του από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011 οφείλεται σε ανατροπή, την οποία εμμέσως απέδωσε και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κινούνταν κοντά στον Βαγγέλη Βενιζέλο.