Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ θα ξαναδικαστεί για τη μοναδική υπόθεση διαφθοράς εξαιτίας της οποίας βρίσκεται υπό κράτηση στο νοσοκομείο, αφού το Εφετείο του Καΐρου αποφάσισε την ακύρωση της προηγούμενης πρωτόδικης καταδίκης του σε τριετή φυλάκιση.

Τον Νοέμβριο, δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε απορρίψει τις κατηγορίες κατά του Μουμπάρακ για ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του, έπειτα από την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου που τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη.

Πάντως, απρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ θα παραμείνει προς το παρόν κρατούμενος, παρά την απόφαση του Εφετείου να ακυρώσει την τελευταία εναπομείνασα ποινική καταδίκη σε βάρος του, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως, παρόλο που το Εφετείο διέταξε να πραγματοποιηθεί νέα δίκη στην υπόθεση της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, δεν διέταξε την απελευθέρωση του Μουμπάρακ ούτε των δύο γιων του, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Η απόφαση για την απελευθέρωση του Μουμπάρακ ή των γιων του βρίσκεται τώρα στα χέρια της εισαγγελίας ή του δικαστηρίου που θα τον δικάσει εκ νέου, δήλωσε η πηγή.