«Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αυτοδυναμίας και μη συνεργασίας με το Ποτάμι.

Και πρόσθεσε σχετικά με τις συνεργασίες ότι «τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια. Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε -όταν συνεργαζόμαστε- για να σώσουμε τη χώρα».

Απόλυτο διασυρμό της ισονομίας, θεωρεί ο κ. Θεοδωράκης τη διαφημιστική προβολή των κομμάτων.

«Το παλιό σύστημα ενωμένο -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά του και μοιράζει ως εξής τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από 1,5 εκατομμύριο, ΠΑΣΟΚ: 570.000, Χρυσή Αυγή: 430.000, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 320.000, Ποτάμι 140.000.

»Τα κόμματα εξουσίας … εκατομμύρια.Το Ποτάμι 140.000. Ο απόλυτος διασυρμός της ισονομίας. Οσο περισσότερο διαφημίζονται, τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι. Τίποτα δεν ανακόπτει την ορμή μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα», τονίζει ο ίδιος.