Από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, δίνεται η δυνατότητα για εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» στους περίπου 290.000 πολίτες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των 8 Περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Αν. Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Οι πολίτες θα μπορούν να εκτυπώσουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από το site www.e-inclusion.gr και να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα και να αποκτήσουν:

Επιδότηση 12 Ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή)

ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 Ευρώ)

υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet,e-gov υπηρεσίες, κλπ

Η δράση προϋπολογισμού 100.000.000 Ευρώ, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

H δράση «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλους τους Έλληνες.

Στο ίδιο πλαίσιο έλαβε χώρα πρόσφατα και η υπογραφή και έναρξη υλοποίησης του έργου «RURAL BROADBAND», έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 161.077.032 εκ. Ευρώ για την εγκατάσταση Ευρυζωνικών Υποδομών στις Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές, καθώς και το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-fi σε όλους τους Δήμους της Χώρας προϋπολογισμού 18.414.619 εκ Eυρώ καθώς και σε Πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία το οποίο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Η παροχή δυνατότητας πρόσβασης στο ιντερνετ και χρήσης των νέων Τεχνολογιών σε όλους τους πολίτες, αποτελεί σταθερή επιλογή στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Εστιάζουμε σε δράσεις που φτάνουν στους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, Γεν. Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.