Η οικονομική μετανάστευση αποτελεί πηγή προβλημάτων και πρέπει να σταματήσει, δήλωσε την Κυριακή στο Παρίσι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν μετά τη συμμετοχή του στην πορεία κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

«Η οικονομική μετανάστευση είναι κακό πράγμα για την Ευρώπη, είναι πηγή προβλημάτων και κινδύνων για τους ευρωπαϊκούς λαούς, γι΄αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σε δημοσιογράφος της ουγγρικής τηλεόρασης.

«Οσο θα είμαι πρωθυπουργός, η Ουγγαρία δεν θα είναι προορισμός για τους μετανάστες», είπε.

«Δεν θέλουμε ανάμεσά μας πολυάριθμες μειονότητες που έχουν διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, θέλουμε η Ουγγαρία να παραμείνει Ουγγαρία», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, λιγότεροι από 30.000 άνθρωποι ασιατικής καταγωγής και 5.000 αφρικανικής καταγωγής κατοικούσαν στην Ουγγαρία το 2014.

Οι Ρομά αποτελούν την κύρια μειονότητα της χώρας και αντιπροσωπεύουν το 7% έως 8% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην Ουγγαρία, που βρίσκεται στη ζώνη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο αριθμός των αιτούντων πολιτικό άσυλο αυξήθηκε από 2.000 άτομα το 2012 στα 20.000 το 2013.

«Ωστόσο, η Ουγγαρία οφείλει να προσφέρει άσυλο σε όσους είναι στόχοι πραγματικής πολιτικής δίωξης», είπε.

Από τα πρόσφατα δε γεγονότα στο Παρίσι ελπίζει ότι μία «ήρεμη και ψύχραιμη ανάλυση» θα οδηγήσει τους ευρωπαίους ηγέτες να σκληρύνουν την πολιτική περιορισμού της μετανάστευσης.