Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του έναντι της ελληνικής διάσωσης αν βρεθεί στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εξέφρασε τη Δευτέρα από τη Λισσαβόνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

«Όλοι ανησυχούν πολύ για τις εκλογές στην Ελλάδα και αυτό είναι φυσικό σε δημοκρατίες. Όμως προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί», είπε αναφερόμενος στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων την περασμένη εβδομάδα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές, οι οποίες θα χρειασθούν χρόνο για να αποδώσουν καρπούς. «Ουδείς θέλει να θέσει νέους όρους, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί... ώστε να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη από την προσαρμογή», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από