Στα χαρτιά παίρνει τη νίκη-πρόκριση ο Ολυμπιακός στον προημιτελικό του κυπέλλου μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι Ερυθρόλευκοι που είχαν ηττηθεί σε εκείνο τον αξέχαστο προημιτελικό με 77-76, είχαν κάνει ένσταση από το ημίχρονο (με τον γενικο διευθυντή τους Χρήστο Σταυρόπουλο) και όχι μετά το τέλος του αγώνα για να δικαιολογήσουν την ήττα τους.

Διότι ο στόχος, όπως και στις άλλες αναφορές που είχαν κάνει σε ανάλογους αγώνες, ήταν να περάσει στα πρακτικά το γεγονός ότι αν και τιμωρημένος ο (τότε) πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε κανονική παρουσία στο γήπεδο χωρίς να υπολογίζει την τιμωρία του.

Η ΕΟΚ είχε στείλει τότε την ένσταση να εκδικαστεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο οποίος είχε δηλώσει αναρμόδιος και δεν είχε δικάσει την υπόθεση, ανακοινώνοντας μόνο η παρουσία του κ.Γιαννακόπουλου στο γήπεδο δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα γι’ αυτό και δεν είχε δεχτεί το μηδενισμό. Δεν μπορούσε βέβαια να το κάνει από τη στιγμή που δεν δίκασε – ως όφειλε – με τον κανονισμό της ΕΟΚ.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ το οποίο τον δικαίωσε και έστειλε και πάλι την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ζητώντας του πλέον να δικάσει συμπεριλαμβάνοντας και τον κανονισμό της ΕΟΚ που κάνει λόγο για μηδενισμό της ομάδας που ο τιμωρημένος παράγοντάς της είναι στο γήπεδο.

Όπως και έγινε με την απόφαση του αθλητικού δικαστή να αναφέρει:

«ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ .ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος»

Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, ωστόσο το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών είχε παραπέμψει την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Όπως και αν έχει ο ΠΑΟΚ περιμένει τον αντίπαλό του στον ημιτελικό της Πυλαίας και ο Απόλλωνας Πάτρας τον αντίπαλό του στον τελικό του κυπέλλου.

Το σήριαλ όμως μπορεί να έχει μια ακόμα πράξη με την προσφυγή του Παναθηναϊκού.Αν δεν υπάρξει άλλη ανατροπή, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον νοκ άουτ ημιτελικό.