Ακολουθώντας τα χνάρια ενός άλλου συμβόλου του αγγλικού ποδοσφαίρου του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Στίβεν Τζέραρντ ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπου θα συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Ο Τζέραρντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόφασή του να μην επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ, στην οποία έχει αγωνιστεί σε ολόκληρη τη διάρκεια της καριέρας του, και να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Ο 34χρονος διεθνής μέσος, που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών και μετρά 696 εμφανίσεις με τη φανέλα της, σημειώνοντας 182 τέρματα, βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με την ομάδα του Λος Αντζελες και είναι θέμα ημερών να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την επικείμενη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με συνολικές απολαβές που θα ξεπεράσουν τα 9 εκατ. ευρώ καθιστώντας τον έτσι έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο αμερικανικό πρωτάθλημα MLS.

Να σημειώσουμε πως το περασμένο καλοκαίρι ο Τζέραρντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Αγγλίας, της οποίας ήταν αρχηγός στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Τζέραντ αγωνίστηκε 114 φορές με τη φανέλα των Λιονταριών.