Στα χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας μετά και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού αναφέρθηκε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος είπε ότι «οι τρομοκράτες δεν πρόλαβαν να φτάσουν πρώτοι και να σβήσουν αποτυπώματα και λοιπά στοιχεία από τα κρησφύγετα. Αυτό αποδεικνύει πως η αστυνομία ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την τρομοκρατία».

Μιλώντας για τα όπλα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε πως «στην κατάρρευση της γείτονος χώρας, της Αλβανίας, μπήκαν στην Ελλάδα 150.000 καλάσνικοφ. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλά από αυτά τα όπλα να κατασχεθούν, αλλά αυτό δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που προέρχεται από το παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, η όσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με την τρομοκρατία, την οποία είδαμε πολλές φορές να λαμβάνει χώρα και μέσα στα σωφρονιστικά μας καταστήματα, οδήγησε σε αυτό το διπλό ρόλο: στις ληστείες τραπεζών και την εκμετάλλευση (των κλοπιμαίων). Υπάρχει όσμωση, αποδεδειγμένα, μεταξύ των δύο στοιχείων» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για έρευνες και για τρίτο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού. «Η εικόνα που έχει η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι ότι ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο σπίτι» τόνισε στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη ο υπουργός.

Αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε ενοχλημένος για το γεγονός πως δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επιβράβευε την προσπάθεια της ελληνικής αστυνομίας.

«Κάποιοι έβαλαν μπροστά τη μικροπολιτική» τόνισε με νόημα.