Συνέντευξη στην οποία έδωσε απαντήσεις σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι έδωσε ο Στίβεν Τζέραρντ στο επίσημο κανάλι της Λίβερπουλ.

Ο εμβληματικό αρχηγός των «κόκκινων» είπε μεταξύ άλλων πως ελπίζει κάποια μέρα να επιστρέψει σε ομάδα και να τη βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο, ενώ ανακοίνωσε πως θα πάει στην Αμερική, χωρίς να έχει συμφωνήσει ακόμα με κάποια ομάδα.

Διαβάστε ένα κομμάτι από τη συνέντευξη:

Για την απόφαση του: «Είναι πολύ παράξενο, ήταν πολύ συναισθηματικές οι τελευταίες 24 ώρες για εμένα και την οικογένεια μου, αλλά έχω ακόμα αρκετά να κάνω στη Λίβερπουλ. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος για δάκρυα και συναίσθημα στο τέλος της σεζόν. Τώρα είναι αληθινό, είναι πολύ παράξενο συναίσθημα. Πρέπει να βάλω την οικογένεια μου πάνω από όλα, σκέφτομαι εμένα και την ομάδα σαν ένα. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα είμαι 35 το καλοκαίρι. Πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή θα τελείωνε και θα ήταν πολύ συναισθηματική απόφαση. Ελπίζω να επιστρέψω μια μέρα».

Για την στιγμή που σήμανε πολλά στην απόφαση του: «Η σημαντική στιγμή ήταν όταν μίλησα με τον Μπρένταν Ρότζερς για να περιορίσω τον χρόνο μου. Ήταν δύσκολο, αλλά το αποδέχτηκα».

Για τον Ρότζερς: «Εύχομαι να τον είχα γνωρίσει όταν ήμουν 24 χρονών, γιατί θα είχαμε κερδίσει πολλούς τίτλους παρέα».

Για την νέα εμπειρία: «Ήταν δύσκολο να το ανακοινώσω στην οικογένεια μου αλλά ταυτόχρονα είναι συναρπαστικό, είναι μια ωραία εμπειρία».

Για το πως θέλει να τελειώσει στη Λίβερπουλ: «Το ιδανικό θα ήταν να κερδίσω έναν τίτλο και να φύγω όταν η ομάδα θα είναι σε τοπ φόρμα».

Για τη νέα του εμπειρία άλλα και για τη στιγμή που διάλεξε να το ανακοινώσει: «Έχω ζήσει στο Λίβερπουλ όλη μου τη ζωή και δεν έχω ζήσει πουθενά αλλού, αυτό είναι μια νέα εμπειρία που ανυπομονώ να ζήσω. Ήθελα να το ανακοινώσω μετά τον αγώνα με τη Λέστερ, καθώς δεν ήθελα να επηρεάσει εκείνο το παιχνίδι. Οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί.»

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Τζέραρντ είπε στη δημοσιογράφο: «Έχω σχεδόν φύγει»

Για τη σχέση του με τη Λίβερπουλ και την πιθανή επιστροφή του: «Είμαι από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο να έχω σχέση με αυτή την ομάδα και αυτούς τους οπαδούς. Θα είμαι πάντα οπαδός, αλλά θα επιστρέψω στην ομάδα μόνο όταν νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω. Θα ήθελα να βοηθήσω με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν είναι».

Για το μέλλον του: «Μπορώ να πω στους οπαδούς ότι θα πάω στην Αμερική, αλλά δεν έχω συμφωνήσει με καμία ομάδα ακόμα. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχω κάνει και ελπίζω να μπορέσω να γράψω λίγα κεφάλαια ακόμα. Είναι πολύ δύσκολο να πω »αντίο» αλλά ελπίζω να είναι περισσότερο »εις το επανιδείν» παρά αντίο».

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τον Τζέραρντ να έχει μείνει άφωνος μετά από ένα αφιέρωμα που ετοίμασε για εκείνον το «Hillsborough Family Support Group».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ