Σε τουλάχιστον 200 κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία της Sony Pictures Entertainment «The Interview», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της πρεμιέρας στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα πληροφορικά συστήματα του περίφημου αμερικανικού κινηματογραφικού στούντιο.

Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη χώρα αυτή ότι βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ικανοποιημένος για την απόφαση της Sony να προβάλει την ταινία σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών.

«Ο πρόεδρος χαιρετίζει την απόφαση της Sony να εγκρίνει την προβολή της ταινίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ερικ Σουλτς.

«Οπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος, ζούμε σε μια χώρα που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η απόφαση που έλαβαν η Sony και οι κινηματογραφικές αίθουσες επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους επιλογή για την ταινία και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Σουλτς.