«Δεν έχει συζητηθεί ακόμη το επίμαχο ζήτημα της ένταξης βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ οκ. Κουβέλης επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Εμείς ζητήσαμε προγραμματική συμφωνία και διαρκές συνέδριο, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα προοδευτικής διακυβέρνησης».

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης είχε ανοίξει την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγησή του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν «παρών» καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.