Οι κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά συναδέλφων τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης, συνέπεσαν χρονικά με την προσπάθεια που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη συλλογή υπογραφών σε ένα κείμενο που πρότεινε βήματα για την «επιστροφή στην ομαλότητα», δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Χρήστος Αηδόνης.

Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ένας εκ των οποίων αφορούσαν οι κατηγορίες των Βουδούρη – Παραστατίδη, από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι.

Ο Χρ. Αηδόνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή η πρόταση που είχε υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες.

Το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα έχει τύχη εν μέσω του πολιτικού κλίματος που διαμορφώνεται υπό το βάρος των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.