Λογική τιμή απόκτησης, καλά ποδοσφαιρικά στοιχεία, καλή ηλικία, δυναμική όσον αφορά την ποδοσφαιρική τους εξέλιξη και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Αυτά είναι τα στοιχεία που ζητεί ο Αγγελος Αναστασιάδης από τους παίκτες που θα αποκτηθούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το ότι θα γίνουν μεταγραφές στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρο, αφού το επιβάλλει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Αν δεν γίνουν, τότε είναι από δύσκολο έως απίθανο να παραμείνει ο Δικέφαλος ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ηδη η κούραση είναι εμφανής στους ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίζεται περισσότερο ο Αναστασιάδης, ενώ τα υπάρχοντα προβλήματα τραυματισμών είναι μοιραίο ότι θα αυξηθούν στη συνέχεια με την πάροδο των αγωνιστικών. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αναζητεί τρεις παίκτες. Εναν κεντρικό αμυντικό, έναν για τα αριστερά της επίθεσης και έναν για το κέντρο.

Η ανάγκη απόκτησης του κεντρικού αμυντικού έγινε πιο επιτακτική μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Κατσικά, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Ο Αναστασιάδης θέλει να αποκτηθούν παίκτες οι οποίοι θα έχουν προοπτική παραμονής στην Τούμπα για τα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτόν έχει απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση για δανεικούς.

Οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών που αναζητεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι 23 με 24 χρόνων και ήδη στις λίστες που υπάρχουν για την κάθε θέση εμφανίζονται τρεις με τέσσερις εναλλακτικές λύσεις.

Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί και γραφεί μέχρι τώρα μόνο ο Κλιχ και ο Ουσέρο είναι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του Αναστασιάδη. Η απόκτησή τους όμως ή όχι θα εξαρτηθεί και από τις οικονομικές τους απαιτήσεις, αφού ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.