Το άστρο του Αγγελου Αναστασιάδη έχει αρχίζει να δύει και μόνον η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα μπορέσει να το κάνει να λάμψει ξανά, αφού ό,τι και αν επιχειρήσει να κάνει μέσα στην ομάδα, σκοντάφτει επάνω στην κούραση των ποδοσφαιριστών του, τους τραυματισμούς και τις απουσίες. Χθες, στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε δίκαια με το εντυπωσιακό 3-0 τον Δικέφαλο και πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Πετράκης είναι ο τρίτος κατά σειρά προπονητής που νίκησε τον Αναστασιάδη. Πρώτος ήταν ο Λουτσέσκου της Ξάνθης. Ακολούθησαν ο Γκουρβενέκ της Γκινγκάμπ και ο Πετράκης χθες στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα του Δικεφάλου έχει καταντήσει τραγικά προβλέψιμη, ενώ η ικανότητα του Αναστασιάδη να… ανακατεύει την τράπουλα στη διάρκεια του αγώνα και να αλλάζει τις ισορροπίες δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια κουρασμένη ομάδα, με λίγες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο ή στο ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι κουρασμένοι, όπως και ο προπονητής και όταν κάποιος είναι κουρασμένος, είτε είναι ποδοσφαιριστής είτε είναι προπονητής, κάνει λάθη.

ΜΟΝΟ ΛΑΘΗ. Ηταν λάθος οι αλλαγές του Αναστασιάδη στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ και ήταν λάθος η επιλογή του να δηλώσει τον Ρατς ως τιμωρημένο στο χθεσινό παιχνίδι. Από την πλευρά του Ρουμάνου, εκεί όπου αγωνίστηκε ο Σπυρόπουλος, υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, χθες, συμπλήρωσε 200 παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ και διαπίστωσε ότι από την ομάδα του λείπει η εμπειρία. «Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε 100%» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ολα τα μηνύματα από το σημερινό παιχνίδι είναι ανησυχητικά. Αλλες φορές οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή μας και τώρα αρχίζουν να φτάνουν εύκολα. Αυτό σημαίνει αγωνιστική απειθαρχία. Γι’ αυτό είμαι εγώ υπεύθυνος».

Ο Γιάννης Πετράκης δεν δέχθηκε ότι ο στόχος των Ιωαννίνων είναι πλέον η έξοδος στην Ευρώπη. «Για μένα στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι» είπε και συνέχισε: «Ηταν ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αυτή η νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία».

Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Λίλα στο 26′. Το 2-0 έγινε από τον Κοροβέση στο 73′ ενώ στις καθυστερήσεις ο Μανιάς έκανε το 3-0 και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τον ακραίο πανηγυρισμό του.

Ο Γλύκος που τραυματίστηκε στο 30′ στη φάση του γκολ του Λίλα, έφυγε από τα Γιάννινα με αυτοκίνητο, επειδή δεν μπορούσε να καθήσει στο λεωφορείο, αφού ένιωθε αφόρητους πόνους στη λεκάνη του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης (84′ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ιλιτς (62′ Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβες (87′ Μανιάς), Ναδάλες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος (30′ Ιτάνζ), Κίτσιου (67′ Παπαδόπουλος), Σπυρόπουλος, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Αθανασιάδης, Περέιρα (77′ Κουλούρης), Σαλπιγγίδης.